Het is de Week van de Circulaire Economie.

Wat is dat nou precies? Een circulaire economie is een economisch systeem van gesloten kringlopen waarin grondstoffen, onderdelen en producten hun waarde zo min mogelijk verliezen, hernieuwbare energiebronnen worden gebruikt en systeemdenken centraal staat. Afval bestaat niet meer, dit wordt de nieuwe grondstof.

Grondstoffen, energie en transport worden steeds duurder. Bovendien draagt het gebruik van niet-hernieuwbare energie en grondstoffen bij aan CO2-uitstoot en vervuiling. Steeds meer ondernemers denken daarom na over een manier om meer circulair te ondernemen.

De circulaire economie is een belangrijke oplossing voor het grondstoffen tekort en de klimaatcrisis, want tot wel 30% van onze uitstoot wordt veroorzaakt door de consumptie van spullen en de energie die nodig is om deze spullen te maken en vervoeren.

In 2050 moet onze volledige economie circulair zijn. Dat vraagt grote veranderingen van systemen en aanpak. In 2030 moeten we ons gebruik van primaire grondstoffen gehalveerd hebben.

Bij Maarel Orchids werken we stapsgewijs naar een circulaire kas. We zijn op de goede weg en we hebben al diverse circulaire initiatieven weten te realiseren. De komende tijd zullen wij jullie meenemen in onze ontwikkelingen en stappen richting een circulair productie proces.

Wil je nu al meer weten over de projecten waar we mee bezig zijn? Neem contact op met mijn collega David Bal. Na het afronden van de opleiding Circulaire Economie aan Cambridge University deelt hij graag kennis over hoe je duurzame impactvolle investeringen kunt ontdekken binnen je organisatie om lineaire bedrijfsprocessen te transformeren naar meer duurzame en circulaire processen.

Contact – Maarel Orchids

Nieuwsbrief Q1 2023 | Jennifer Oudshoorn
×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.