De Phalaenopsis

Ze is rank, heeft glimmende bladeren en lange stengels waaraan bloemen als spannende creaties tevoorschijn komen. Maak kennis met de orchidee Phalaenopsis, het mooiste meisje van jouw plantencollectie.

Colour you life.

De bijnaam van Phalaenopsis, vlinderorchidee, heeft de plant te danken aan de vorm van de bloemen. Die hebben wel wat weg van fladderende, elegante vlinders.

De Phalaenopsis is er in het roze, paars, zalmroze, wit, geel en oranje. Naast effen kleuren draait ze haar hand niet om voor een patroon van spikkels en streepjes. Ze is daarnaast te herkennen aan vlezige wortels, dikke en glimmende bladeren en hoge bloemstengels.

De Phalaenopsis is niet alleen mooi van buiten, ook haar symboliek is onweerstaanbaar. Wat dacht je van elegantie, vrouwelijkheid en verbondenheid?

Symboliek waar je niet alleen jezelf, maar ook een ander blij mee maakt.

Onze trots, de Phalaenopsis.

Image
Kleurt je omgeving
Maandenlange bloei
Weinig verzorgingseisen
Past bij iedere stijl en sfeer
Zoveel kleuren en patronen

Phalaenopsis in het wild

De Phalaenopsis groeit in het wild op bomen en rotsen in het tropische regenwoud in Azië en Australië. Je vindt haar op sterk luchtdoorlatende grond, zoals humus. Ook op rotsen, meestal dichtbij rivieren en beekjes. Een sterke plant dus, die zich aan moeilijke omstandigheden heeft aangepast. We noemen deze orchidee daarom een epifyt: een plant die op andere planten leeft, zonder daar voedsel aan te onttrekken. 

In de achttiende eeuw namen ontdekkingsreizigers deze grande dame mee naar Europa waar ze snel en succesvol carrière maakte als woonplant.

Image

Geniet tot wel drie maanden van bloei met onze verzorgingstips.

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.