Onze certificeringen

Als vooruitstrevende kweker van Phalaenopsis beschikken wij over diverse certificeringen. Van kweker tot consument; wij willen dat iedereen in de keten verantwoord kan genieten van onze Phalaenopsis. Als bewijs dat productzekerheid, traceerbaarheid, goed werkgeverschap en duurzame teelt binnen Maarel Orchids goed is geborgd. Je kunt de certificaten hieronder direct downloaden vanaf deze site.

Image

On the way to PlanetProof

Maarel Orchids is de eerste Phalaenopsis-teler in Nederland met de On the way to PlanetProof-certificering. De keurmerkhouders zijn koplopers in duurzaamheid op een aantal belangrijke onderdelen zoals klimaat, bodemleven, water- en energieverbruik waardoor u zeker bent van een product dat geproduceerd is met oog voor het milieu, de mensen en de maatschappij. PlanetProof helpt ons doelgericht aan de Sustainable Development Goals van de United Nations te werken.

GLOBAL G.A.P. / GRASP

Ook zijn we aangesloten bij GLOBAL G.A.P./GRASP. Een initiatief van Europese supermarktketens die basisrichtlijnen hebben opgesteld voor "Good Agricultural Practices" op gebied van traceerbaarheid, milieu, veiligheid, hygiëne en heel belangrijk: de gezondheid van werknemers. Het is special voor bedrijven die aan retailers leveren.

Sedex

De Engelse retail heeft zich verenigd in SEDEX: The Supplier Ethical Data Exchange. Wij voldoen aan alle eisen die de Engelse retail stelt aan haar leveranciers en heeft vastgesteld volgens de SMETA methode.

FSI 2025

FSI 2025 – Floriculture Sustainability Initiative

Een transparante en verantwoordelijke keten voor de internationale bloemisterijsector wordt ingericht volgens FSI 2025, het Floriculture Sustainability Initiative 2025. Binnen dit initiatief worden de standaarden gesteld op hun toepasbaarheid in de keten, wij leveren input om deze standaarden op niveau te krijgen.

MPS

MPS staat voor More Sustainability and Profability. De MPS Groep faciliteert wereldwijd tuinbouwondernemers in hun ambitie te verduurzamen. Bij MPS vinden wij een totaalpakket om kwaliteit en duurzaamheid transparant te maken, te meten en te bewijzen. De MPS richtlijnen volgen wij tot het hoogst haalbare niveau: MPS SQ, MPS GAP en MPS A+.

Meer weten over onze duurzame innovaties?

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.