Verzorgingstips

Geniet van drie maanden bloei met onze verzorgingstips.

Image

Licht en temperatuur

Een Phalaenopsis houdt van veel licht, maar niet van direct zonlicht. Geel blad kan een teken zijn van een te lichte standplaats. Knopval en donkere vlekken in het blad zijn juist weer het gevolg van lichttekort. Zorg ook dat de orchidee niet op de tocht staat of naast de verwarming. De minimale kamertemperatuur voor een Phalaenopsis is 16 °C, ze voelt zich het lekkerst bij een temperatuur van 20 °C tot 22 °C graden met een maximum van 24 °C.

Water en vochtigheid

Je Phalaenopsis één keer per week water geven is genoeg. De beste manier is om haar vijf tot tien minuten in een emmer water onder te dompelen. Laat de pot daarna goed uitdruppelen, want een Phalaenopsis houdt niet van natte voeten. Geef het liefst regenwater in plaats van kalkrijk kraanwater. Gebruik je een gieter, giet het water dan op de aarde, niet op de plant.

Image
Image

Voeding

Omdat in potgrond weinig voeding zit, is het verstandig om twee keer per maand bij te mesten. Je doet dit het liefst tussen maart en oktober. Bijmesten kan gemakkelijk met speciale vloeibare plantenvoeding voor orchideeën.

Na de bloei

Een uitgebloeide Phalaenopsis opnieuw laten bloeien? Knip de takken af bij het tweede oogje van onder. Een oogje is een klein verdikt stukje in de tak. Ze de plant daarna op een koele plek, dit moedigt de plant aan om nieuwe takken en vertakkingen aan te maken. Knip wortels die buiten de pot groeien nooit af, vouw ze eventueel voorzichtig onder de bladeren.

Image

Meer weten over onze Phalaenopsis?

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.