Geschiedenis

In 1978 startte Arno van der Maarel met kwekerij Zijdeland in De Lier. Hier kweekte hij snijgerbera’s samen met zijn vader.

Toen hij in 1982 trouwde hij met José zette het stel samen de onderneming voort. In 1990 begonnen ze met het kweken van Cymbidiumorchideeën. De kwekerij werd hierdoor al snel te klein, in 1997 verkasten ze daarom naar een groter exemplaar. Met een kleine vier hectare extra kwam er ook een kleine teelt Anthuriums en potphalaenopsis bij. Deze laatste werd al snel de hoofdteelt. In 1999 werd het bedrijf dan ook omgedoopt tot Maarel Orchids.

Om ruimte te geven aan automatisering kocht het bedrijf in 2006 een tuinbouwkavel in Maasdijk. Deze nieuwe 7.5 hectare werd in 2008 in productie genomen. In de daaropvolgende jaren werden er kassen bijgebouwd en ontstond de huidige 9.5 hectare.

In 2019 nam het bedrijf na 22 jaar afscheid van de kwekerij aan de Zijtwende in De Lier.

Op 1 januari 2020 traden Arno en José van der Maarel terug en nam commercieel directeur René Vissers de algehele leiding van Maarel Orchids over.

Image
×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.