De mensen zijn de ruggengraat van onze organisatie. Als zij zich ontwikkelen en ontplooien, dan ontwikkelt de organisatie. Daarom stimuleert Maarel Orchids persoonlijke ontwikkeling. David Bal en Kevin de Bruin zijn beide bekende gezichten op de werkvoer en al enkele jaren werkzaam bij Maarel Orchids. Ze volgen op dit moment een opleiding om zichzelf verder te ontwikkelen en te groeien binnen ons bedrijf.

David bekleedt sinds januari 2019 de functie van strategisch accountmanager. ‘’Vanuit de bedrijfsstrategie heb ik een belangrijke bijdrage mogen leveren aan de afzet richting de retail. Maarel Orchids wil zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. Om een goede gesprekspartner te blijven en onze duurzaamheidsstrategie te vertalen richting onze klanten, met name welke voordelen hieruit te behalen zijn heb ik de opleiding QHSE Management gevolgd en afgerond.’’

‘’Ik voelde dat ik naast mijn functie de behoefte kreeg om meer inzicht te krijgen in organisatieontwikkeling. Deze is ontstaan door veranderingen in de markt zoals de energietransitie, de noodzaak tot innovatie, het efficiënter inrichten van bedrijfsprocessen en de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. In oktober 2022 heb ik opleiding Bedrijfskunde en Management aan de Haagse Hogeschool afgerond. Om nog meer voorbereid te zijn op veranderingen in de Europese wet- en regelgeving van het verduurzamen van bedrijfs- en productieprocessen ben ik recent begonnen met de studie Circular Economy and Sustainable Business Strategies aan Cambridge University. In deze opleiding leer ik over duurzame strategie ontwikkeling en lineaire processen te analyseren en te transformeren naar circulaire processen’’.

In Januari 2018 kwam Kevin bij Maarel Orchids met de opdracht, het implementeren van een nieuw ERP pakket. In het eerst gesprek was meteen duidelijk dat hij zeer geïnteresseerd was in ICT oplossingen. Ondanks dat Kevin nog niet de gewenste opleiding en werkervaring bezat wisten we dat het goed zat en is hij gestart met de HBO opleiding Bedrijfskundige Informatica bij NCOI.

‘’In het verleden deden de kleine kwekers alles zelf van verkoop tot teelt. Tegenwoordig zijn er overal teeltspecialisten, verkopers en HR medewerkers in dienst. Deze verandering zie je langzaam verschuiven naar de IT. Waar nu nog veel wordt uitbesteed aan externe partners zullen de grotere kwekers hier zelf invulling aan gaan geven. Een goed voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van Power BI. Vanuit mijn studie kreeg ik de opdracht om een datavoorziening te verbeteren. Waar dit begon met een verkoop rapportage hebben we nu een heel platform voor alle data. Het stukje onderbuik gevoel hebben we zo geminimaliseerd en worden nu alle keuzes gemaakt op basis van real time informatie. Op het gebied van ICT gaan de ontwikkelingen al helemaal razendsnel en je moet kunnen blijven investeren om up-to-date te blijven’’.

‘’Het geeft een goed gevoel om te zien dat de kennis uit een boek omgezet kan worden naar de praktijk. Voor 2023 staan er nieuwe projecten op de planning die ooit zijn begonnen als een studieopdracht. Wanneer mijn opleiding is afgerond wil ik graag verder studeren. Zo kan ik mijzelf blijven ontwikkelen en bij en met Maarel Orchids doorgroeien naar een nog hoger niveau. Dit alles zou ik niet kunnen doen zonder de steun van al mijn collega’s’’.

De toekomst van David krijgt een heel ander gezicht binnen de organisatie. ‘’Alle ontwikkelingen die hierboven genoemd worden hebben ervoor gezorgd dat er behoefte is ontstaan aan een business controller die bijdrage gaat leveren aan de verdere ontwikkeling van Maarel Orchids. Doordat ik de afgelopen jaren de kans heb gekregen mijzelf te ontwikkelen en mijn interesse in organisatieontwikkeling en optimalisering ben ik erg blij dat ik deze functie mag invullen!’’

 

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.