Bij Maarel Orchids zijn wij van het werken aan transparante, langdurige samenwerkingen met onze klanten. Vanwege groei in de productie is de vraag naar werknemers bij ons sterk toegenomen. Om de werkuren per week te drukken en om efficiënt te zoeken naar gemotiveerde mensen zijn wij dit jaar een nieuw soort samenwerking aangegaan. Via een salarisverwerkingsbedrijf  uit Gelderland zijn wij in contact gekomen met onze contactpersoon Pavel Smantana in Roemenië. Zo hebben wij al verschillende koppels bij ons onder contract staan, waaronder Julian en Juliana.

‘’Wij zijn bij Maarel Orchids terecht gekomen via Pavel zijn wervingsbureau. We komen allebei uit Botoşani, een stad in het noorden van Roemenië, in de regio Moldavië. We hebben elkaar ontmoet tijdens een potje poolen met vrienden en zijn inmiddels alweer bijna 3 jaar samen. Om te sparen voor ons eigen huis wilde we een tijd in het buitenland gaan werken om daar geld te verdienen.’’ Juliana haar broer werkt al een aantal jaar in Nederland en omdat Julian in 2017 al een periode in Zaltbommel heeft gewerkt heeft was de keuze voor Nederland snel gemaakt en zijn ze deze zomer naar Nederland gekomen. ‘’Mijn broer is inmiddels verhuist naar Turnhout in België, gelukkig is het maar een uur rijden vanuit Maassluis’’.

‘’Bij Pavel konden we door middel van korte filmpjes zien wat voor werkzaamheden we zouden gaan doen bij verschillende bedrijven voordat we daadwerkelijk zouden vertrekken. Ik vond de orchideeën heel mooi dus dat trok gelijk mijn aandacht. We hebben uiteindelijk voor Maarel Orchids gekozen vanwege de voorwaarden en werkuren. We zijn elke dag rond 4 uur thuis, zo hebben we ook nog tijd om ‘s-middags andere dingen te doen of gewoon lekker te relaxen. We werken niet elke week op zaterdag en anders krijgen we doordeweeks een dag vrij.’’

Juliana werkt op de inpak afdeling en Julian maakt deel uit van ons storingsteam. ‘’We hebben het naar ons zin in de teams waar we deel van uitmaken en kunnen het goed vinden met de teamleiders van deze afdelingen, bij hen kunnen wij terecht met onze vragen. En als zij ons niet verder kunnen helpen kunnen we altijd bij René Vissers terecht. Een tijd geleden was bijvoorbeeld onze Cv-ketel kapot, en werd dit gelijk opgepakt en gerepareerd’’.

‘’Onze huisvesting werd door Maarel Orchids geregeld. We wonen nu in een rijtjeshuis in Maassluis, samen met 2 andere stellen uit Roemenië. We moeten wel de badkamer, keuken en de woonkamer delen. Dat is voor nu prima’’.

‘’We zijn blij met de manier waarop we naar Nederland zijn gekomen, er hebben al wat oud-collega’s van de koeriersdienst contact gezocht, hoe het met ons was en of zij mogelijk ook bij Maarel Orchids zouden kunnen werken. Toen we deze zomer de overstap naar Nederland maakte hadden we een heel ander beeld van onze toekomst, inmiddels ligt deze wat meer open. We hebben bij Maarel Orchids een jaarcontract gekregen, dus het komende jaar blijven we hier. Dat we een huis willen kopen of misschien wel laten bouwen weten we zeker, daar zijn we nu voor aan het sparen. Maar of dat in Roemenië wordt of misschien wel in Nederland zal de toekomst uitwijzen’’.

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.