Dankzij dromen maak je plannen, en dankzij plannen zet je stappen.

De energietransitie houdt voor Glastuinbouw Nederland in dat we voor 2030 35% energiebesparing op de teelt moeten hebben doorgevoerd.
Ambitieus. Maar zeker niet ondenkbaar.

Om continuïteit naar onze klanten te blijven waarborgen, vinden wij het enorm belangrijk om in deze ontwikkeling mee te gaan, maar wel zelf de regie te houden. Het doel is uiteindelijk klimaatneutraal te produceren.

En, en dat vinden we zo mooi, de eerste stappen naar een duurzaam en zuinig Maarel Orchids worden gezet!

Doelen behalen door investeren
Zoals het er nu naar uitziet realiseren wij het eerste besparingsdoel al voor 2026! Daar zijn we heel trots op. We investeren dit jaar in dimbare LED belichting. Hiermee creëren we de juiste hoeveelheid licht om onze phalaenopsis goed op te laten groeien op een veel energiezuinigere manier. Het Obscura schermdoek heeft, naast het voordeel dat het écht al het licht tegenhoudt en dus geen lichtuitstoot heeft, het voordeel dat we hiermee nog beter het klimaat in de kas kunnen beheersen en warmte binnenhouden.
En dan de zonnepanelen. In voorjaar 2023 worden de eerste 353 zonnepanelen op ons dak gemonteerd. Hiermee wekken we zelf duurzame energie op en de volgende plannen voor uitbreiding liggen al op stapel.

Onze droom? Duurzaam en klimaatneutraal zijn.

Niet dromen, maar doen!

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.