De markt is volop in beweging en dat leidt bij ons tot het heroverwegen van het te telen assortiment voor de toekomst. Bij de teelt van Phalaenopsis moet je ver vooruit denken omdat de te telen planten ook al minimaal 2 jaar vooruit besteld moeten worden. Naast bloemkleur, aantal knoppen en het aantal takken kijken we steeds verder naar onderdelen zoals temperatuurtolerantie en bescherming tegen ziekten en plagen.

Omdat duurzaam telen en uitval percentage belangrijke parameters zijn geworden, houden we rekening met het feit dat we soorten telen waarmee we met biologische gewasbescherming tot een goed eindresultaat komen. Ons teeltregime is gebaseerd op het hergebruik van gietwater, zodat we hier geen grond- of leidingwater aan hoeven toe te voegen en de opvang van regenwater toereikend is.

Naast de kwaliteitsaspecten moeten we natuurlijk ook waken voldoende veelzijdigheid in ons assortiment te houden. We zijn daarom continu op zoek naar de soorten met een sterk marktpotentieel.

Om deze reden besteden we momenteel veel aandacht aan hoe we binnen het kleurenpalet aantrekkelijk blijven, of juist aantrekkelijker moeten worden. Moeten we meer overtuigende, heldere kleuren toevoegen of zit er juist ontwikkeling in de pasteltinten? Vragen die wij onze klanten voorleggen in de zoektocht naar het toekomstige sortiment. Hierbij staat niet alleen het kleurenpalet maar ook de bloemgrootte en bloemvorm ter discussie.

Wij vragen onze afnemers om input te geven om de juiste keuzes te maken. Waar we de afgelopen jaren juist de verbetering binnen de geteelde kleurenmix hebben gezocht, stellen we ons nu de vraag of we niet naar een kleurrijker geheel moeten?

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.