Leren van LED-belichtingsproef

In juli is de LED-belichtingsinstallatie van Sollum in onze afkweekafdeling geïnstalleerd. Met deze kleurrijke proef op praktijkschaal kunnen we, naast het meten van het effect van de intensiteit van LED, ook de effecten van de verschillende spectra testen. We zijn met name benieuwd naar de invloed van deze aanpassing op de groei en ontwikkeling van de planten.

De eerste resultaten zijn gemeten en helpen bij het vaststellen wat in de nabije toekomst het beste recept is voor de Maarel Phalaenopsis. Door gerichte proeven uit te zetten met meerdere variabelen verwachten wij per teeltfase goed inzicht te krijgen van de effecten van LED-belichting.

Met het overschakelen naar LED-belichting kunnen we aanzienlijk besparen op het stroomverbruik. Daarmee wordt dit een belangrijk onderdeel van de energietransitie, zonder dat het ten koste gaat van de productiviteit en kwaliteit van het eindproduct.

Leren van LED belichtingsproef

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.