Dagelijks werken er maar 5 mensen bij ons in de kas. Alles wordt verwerkt in onze bedrijfshal zodat de Phalaenopsis in alle rust in de kas kunnen groeien. Om wekelijks 115.000 planten af te leveren beschikt Maarel Orchids over een groot intern logistiek systeem. Met 6 kranen, 2 treinen, 8 robots, 6 camera’s en meer dan 20 km lopende band regelen we iedere dag ons interne transport. Met dit geautomatiseerde systeem houden wij die scherpe focus waarin onze kracht schuilt. Een Phalaenopsis met gemiddeld 2 takken en 14 bloemen in een constante kwaliteit.

Met zo’n geautomatiseerd systeem gaat alles vanzelf toch?! Dat zou je denken, maar zo’n groot systeem brengt ook een berg onderhoudt met zich mee. Daar komt het technische team van Maarel Orchids om de hoek kijken. Rogier en Samir zorgen iedere dag dat het systeem kan draaien. Onze zogezegde ‘’proces bewakers’’.

Toen Rogier in 2007 bij Maarel Orchids begon was de bouw van onze locatie in Maasdijk in volle gang. Omdat er in die periode veel nieuwe ontwikkelingen kwamen op het gebied van automatisering werd deze nieuwe kas gebouwd om zo hier ruimte aan te kunnen geven. Zo ontstond ook de behoefte naar een onderhoudsmonteur. Nu, 16 jaar later is het team 2 man sterk. Zo’n 2.5 jaar geleden is Samir bij ons aan de slag gegaan via een werk/leer traject en inmiddels in vast dienst verband.

Buiten het geplande onderhoud doen ze veel voorbereidend werk voor onze energie transitie en de vervanging van de robots en machines. Sommige van deze robots waren namelijk al in gebruik op onze oude locatie in De Lier. Vorig jaar werd onze oppotmachine vervangen voor een upgrade en jullie hebben hem vast voorbij zien komen op onze socials, na 23 jaar mocht onze neerzetrobot met pensioen en heeft hij plaats gemaakt voor een nieuw exemplaar. Je kan je voorstellen dat in een bedrijf dat volledig afhankelijk is van haar interne transport deze veranderingen best ingrijpend zijn. Dan is het fijn dat er een vast team klaar staat om alle voorbereidingen en aanpassingen in het systeem in goede banen te lijden.

 

 

 

 

 

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.