Wat we nu doen, heeft gevolgen voor later.

Een nieuwe duurzame tray van 100% PCR materiaal om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de verdere verduurzaming van onze onderneming. Vanuit deze uitgangspositie heeft Maarel Orchids haar vernieuwende uitstraling verder vormgegeven.

In lijn met de doelstellingen van On The Way To PlanetProof, gaat de traditionele blauwe tray van Maarel Orchids plaats maken voor een transparante tray.

Deze tray is 100% post-consumer recycled (PCR); dit is het plastic afval dat afkomstig is uit de Nederlandse huishoudens. Denk hierbij aan folie, of plastic bakjes van bijvoorbeeld vleeswaren, of plastic flesjes en afgekeurde statiegeld flessen.

Via een speciale inzameling van milieustraten, afvalinzamelaars en productiebedrijven komt het plastic bij het verwerkingsbedrijf. Door een speciale sortering waarin ook het transparant plastic gescheiden wordt van gekleurd plastic, een grondige reiniging en bewerking ontstaat de PCR korrel. Hier wordt onze tray van gemaakt, welke niet te onderscheiden is van een tray gemaakt uit virgin materiaal.

In het proces worden geen nieuwe kunststoffen toegevoegd en wordt er een wezenlijke besparing gerealiseerd op fossiele brandstoffen en de CO2 uitstoot.

Dit recycleproces kan oneindig herhaald worden, waardoor wij een bijdrage leveren aan het verminderen van de afvalberg.

Naast de blauwe tray, hebben wij ook onze zwarte export tray vervangen door èèn van 100% PCR materiaal.

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.