Angela Mutters – van der Maarel bekleedt sinds februari 2024 de rol van algemeen directeur bij Maarel Orchids. Hiermee staat sinds lange tijd weer een lid van de familie Van der Maarel aan het roer. Aangezien zij voor vele klanten en relaties nog nieuw is, hebben wij haar geïnterviewd en stellen we Angela graag aan jullie voor.

“Hoi Angela, kun je ons iets over jezelf vertellen?”

Ik ben Angela Mutters – van der Maarel, 32 jaar oud en ik woon samen met mijn man en dochter in Delft. Ik ben in De Lier opgegroeid samen met mijn zussen en broer en ben van jongs af aan betrokken bij het familiebedrijf dat 45 jaar geleden door mijn ouders, Arno en José van der Maarel, is opgericht. Op de vele zaterdagen en vakanties stak ik mijn handen uit de mouwen in de productie en daardoor heb ik alle productieprocessen van oppotten tot en met inpak van dichtbij mee mogen maken.

Angela samen met haar broer en zussen

“Dus je bent van jongs af aan al betrokken binnen het bedrijf. Toch ben je er even tussenuit geweest. Wat heb je tot nu toe bereikt?”
Na mijn studie Bedrijfskunde en de Master Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam ben ik in dienst getreden bij een groenteveredelingsbedrijf. Hier heb ik me in 8 jaar tijd in verschillende rollen mogen ontwikkelen, waaronder HR, projectmanagement en accountmanagement. Een aantal jaren geleden ben ik nauw betrokken geraakt bij Maarel Orchids als lid van de STAK, ons equivalent van een RvA. Een jaar geleden begon het toch echt te kriebelen om de stap naar binnen het bedrijf te maken en zo ben ik in november 2023 officieel toegetreden tot Maarel Orchids.


“Wat doe je graag buiten werktijd om?”

Ik breng veel tijd door met het gezin, vrienden en familie. Daarnaast hou ik van wielrennen, koken en reizen. In 2022 ben ik met familie in etappes naar Spanje gefietst, dat was een hele gave en bijzondere ervaring!


“Hoe is het om nu aan het roer te staan van het bedrijf wat jouw ouders hebben opgebouwd?”

Ik vind het fantastisch om voor het familiebedrijf te mogen werken en dagelijks leiding te geven aan het team. Hiermee wordt de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd en zullen we de stabiliteit kunnen blijven bieden die jullie van ons gewend zijn.


“Je lijkt altijd erg relaxt en easy-going, hoe ga je om met stress momenten?”

Gelukkig ervaar ik niet snel stress. Ik krijg er energie van om tussen veel verschillende onderwerpen te schakelen en zie een probleem eerder als een uitdaging. De prettige samenwerking met de collega’s en het contact met klanten en leveranciers geeft mij veel voldoening.


“Kun je ons al iets vertellen over de toekomst van Maarel Orchids?”

Komende jaren zullen we vol inzetten op verduurzaming, waarmee we al mooie stappen maken door de overstap op LED belichting, zonnepanelen, de aansluiting op het aardwarmte netwerk en certificeringen zoals ‘on the way to planet proof’. Door onze jaarronde stabiele manier van telen kunnen we uniforme en betrouwbare kwaliteit leveren en lange termijn afspraken maken. Ik kijk er naar uit om iedereen te ontmoeten en samen naar de toekomst te kijken.

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.