Sinds 01-01-2019 is David accountmanager bij Maarel Orchids. Als verantwoordelijke voor de langere termijn afzet is zijn visie op de markt voor ons belangrijk om de productie goed in te kunnen plannen.

“Bij Maarel Orchids werken wij minimaal een half jaar vooruit. Dit betekent dat het grootste deel van onze planten al een bestemming heeft op het moment dat de eerste bloemen zich nog moeten ontwikkelen. Dat brengt vele voordelen met zich mee; ook in deze periode heerst er rust op de kwekerij. Een nadeel is echter dat we minder flexibel in kunnen spelen op de kortere termijn. Daardoor hebben we de afgelopen weken helaas regelmatig nee moeten verkopen voor Valentijns orders”

”Op dit moment worden de orders voor Q3 en Q4 afgestemd samen met de klanten. Hierbij focussen we op de belangrijke perioden als de Rentree, Allerheiligen en Kerst. Daarnaast zijn we nu al de Valentijns-, paas-, en moederdagorders 2023 aan het afstemmen”

Maarel Orchids Maasdijk medewerkers

Blik op de markt

‘’ We bevinden ons in een gespannen markt, veroorzaakt door allerlei externe factoren. Het resulteert in een te kort aan planten. Met de huidige hoge vraag en een beperkt aanbod lopen de prijzen hard op. Onze verwachting is niet dat dit op korte termijn zal dalen, en dat tot eind kwartaal twee dit tekort zal zijn. In het derde en vierde kwartaal verwachten we dat het aanbod in de markt zal stabiliseren ‘’

Wil je meer weten over onze strategie, wil je een gesprek om samen te onderzoeken of wij op de langere termijn iets voor jou kunnen betekenen, of heb je aanvragen voor de tweede helft van 2022 of later? Dan komen wij graag met jou in contact!

Maarel Orchids Maasdijk duurzaam

David Bal | Artikel uit Nieuwsbrief Q1 Feb-2022

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.